Diensten

 

Melk, boter en kaas

Onze ca. 100-koppige melkveestapel bestaat uit uitsluitend Holstein/MRIJ koeien. Een mooi fors ras en uitermate geschikt voor de productie van kwaliteitszuivel. Ons vee krijgt dagelijks een uitgebalanceerd menu voorgeschoteld wat in de smaak van de melk, en uiteindelijk dus ook in de kaas en boter, terug te vinden is. In de zomer grazen onze koeien buiten in de wei, tijdens de wintermaanden verblijven de dames in een ruime en moderne stal. 

Bent u geïnteresseerd in onze producten, dan kunt u ons hier bereiken. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden en bieden u een op maat gesneden offerte.

Onze boter en kaas is o.a. te koop bij Nellesteijn/Wassenaar, Annahoeve/Sassenheim, Kaaswinkel/Roelofarendsveen. Onze Goudse jong belegen Boerenkaas is verkrijgbaar bij de Plus supermarkten, als gesneden plakken. 

Wilt u weten waar bij u in de buurt onze producten te koop zijn, vul dan ons contactformulier in.


Kaas

Wij maken heerlijk smeuïge Goudse boerenkaas 48+ en al vier generaties lang wordt op onze boerderij de enige echte 'Boeren Leidse kaas met de Sleutels' gemaakt (meer info: www.boerenleidsekaas.nl). Dat is een door de EEG erkend streekproduct, minder vet. Wij hebben helaas geen huisverkoop.

Onze kazen worden voornamelijk door kaasgroothandelaren opgehaald als de kazen zo'n twee weken oud zijn. In de pakhuizen van de handelaar worden de kazen onder de juiste omstandigheden bewaard, tot ze aan de winkels verkocht kunnen worden.


Boter

Omdat we bij het maken van de Boeren Leidse kaas circa de helft van het vet van de melk halen om de minder vette kaas te kunnen maken, verwerken we de rest van de room tot overheerlijke boeren roomboter. Verkrijgbaar met fijn zout, ongezouten en met kruiden. De boter wordt geleverd in grote of kleine rollen of in bakjes. Al naar gelang de wensen van de klant.

Onze boter gaat zo vers mogelijk naar diverse restaurants en winkels in de buurt. De vraag naar onze boter is zo groot, dat wij helaas geen nieuwe klanten kunnen helpen.


Minicamping - kamperen bij de boer

Op ons terrein bieden wij een aantal plaatsen voor caravans, stacaravans en chalets. Tot grote tevredenheid van onze klanten, die al jaren bij ons vertoeven. Helaas zijn nu alle vaste plaatsen bezet. Mocht u in de toekomst op onze camping het hele seizoen willen staan, stuur dan een mail. Dan zetten we u op de wachtlijst.

Camperplaats 

 Achter op ons erf, met uitzicht op de weilanden en grazende koeien, bevindt onze camperplaats. Slechts 1 camper kan hier staan. Wilt u met uw camper komen, bel of stuur een mail of dit mogelijk is. Tarief 2024: € 20,- per nacht (max 2 personen). Stroom € 2,50 p/nacht.


Ligplaatsen boten

Boerderij De Morgenstond ligt pal aan de Kagerplassen. Aan de kade is ruimte voor een beperkt aantal boten. Ook hier zijn alle plekken verhuurd. En ook hier geldt: mocht u interesse hebben, neem dan even contact met ons op. Dan noteren wij u op de wachtlijst.

Wij kunnen ook uw boot in- en uit het water halen, afhankelijk van de grootte en het gewicht van uw boot.


Stalling en meer

Op ons erf beschikken wij over voldoende ruimte om uw boot kortere of langere tijd buiten of overdekt te stallen. Behalve boten is het ook mogelijk om uw vouwwagen, caravan, pallets met tuinmeubelen etc. bij ons te stallen. Helaas kunnen wij geen campers bergen omdat deze niet door ons te verplaatsen zijn. Neemt u s.v.p. contact met ons op om een en ander naar wens af te stemmen.

                                                 


 
E-mailen
Bellen
Map