Over ons

Wij zijn Boris en Ellen, inmiddels de vierde generatie Heemskerk op boerderij De Morgenstond. Samen met onze dochters Daniëlle, Julia en Simone wonen wij hier sinds 1999. In 2002 hebben wij het bedrijf overgenomen van Boris' ouders Dick en Ina.

Koeien, melk en kaas

Samen zijn wij werkzaam op ons bedrijf. Om 04.30 uur begint de dag met het melken van de ca. 75 koeien. Als dat er rond 07.00 uur op zit, begint het spannend te worden in de kaasmakerij. De kuip is dan gevuld met het vloeibare witte goud en drie uur later worden de eerste vaten gevuld met eersteklas Boerenkaas; de Leidse kaas 'met sleutels' of Goudse kaas.

Het proces van kaas en boter maken neemt een groot deel van de dag in beslag. Daarnaast zijn er uiteraard talloze andere werkzaamheden in het land, de stal en in en rond de boerderij. Om 16.30 uur worden de koeien voor de laatste keer die dag gemolken.

Afnemers van onze roomboter zijn restaurants, boerderijwinkels en delicatessenzaken. De boeren Leidse kaas 'met de sleutels' ligt in verschillende kaasspeciaalzaken en boerderijwinkels. De Goudse boerenkaas die wij maken, vindt u vooral bij de Plus supermarkten.

Minicamping, ligplaatsen en winterstalling

Onze melkveehouderij ligt aan de oevers van de Kagerplassen. Een schitterend gebied in het Groene Hart, nabij Leiden, waar toeristen graag recreëren. U kunt bij ons kamperen op de minicamping (vaste plekken waar onze gasten al jaren zeer tevreden staan) en bovendien bieden wij een aantal ligplaatsen voor boten aan en beschikken wij over een (winter)stalling. 

Meer over onze diensten vind je hier.


 

 

 
 


 

 
E-mailen
Bellen
Map